this image shows FSC certified wood
this image shows FSC certified wood

Biztonság és fenntarthatóság

A kreatív és izgalmas játékaink legfőbb célja, hogy a gyermekeket, felszabadultan hagyjuk kibontakozni, miközben a legnagyobb biztonságban tudjuk őket. Küldetésünk, hogy termékeinkkel a világot jobbá tegyük, minden lépésünknek ez a fő mozgatórugója.

Minden játékunk a fenntarthatóság és a biztonság jegyében készül, a legmagasabb nemzetközi szabványoknak megfelelően. Készítményeink a legszigorúbb vizsgáló, ellenőrző és tanúsító vállalat, a svájci  SGS szerint, az Európai Unió Gyermekjátékszerek biztonságáról szóló EN 71 szabványnak teljes mértékben megfelelnek. Ezenkívül fontosnak tartjuk, hogy az alkalmazottaink és a beszállítóink munkakörülményei is a legbiztonságosabbak legyenek. A fenntarthatóság jegyében a játékaink tervezésekor nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy minden elem hosszú élettartamú legyen.

Többéves tapasztalatunkat felhasználva biztonságos és környezettudatos játszótereket alkotunk!

Biztonság

A biztonság vezérli minden tettünket! Nem csak a játékok biztonságát tartjuk kulcsfontosságúnak, hanem a gyártás közben a munkavállalóink biztonságát és a környezetünk biztonságát is kiemelten kezeljük.

Például vízbázisú, karcolás ellenálló festéket használunk antibakteriális bevonattal. Minden termékünk rendelkezik SGS tanúsítvánnyal arról, hogy az európai játékbiztonsági EN 71 szabványnak megfelel.

FSC tanúsítvánnyal rendelkező fa, a játékkoncepcióinkhoz

Környezet

Feltérképeztük az ökológiai lábnyomunkat és minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy minimálisra lecsökkentsük. Ezt úgy érjük el, hogy gyártási folyamatunk négy kulcsfontosságú pontján teszünk különbséget:

  • Energia hatékony gyártás
  • Kifogástalan alapanyagok
  • Gazdaságos szállítás
  • Csomagolóanyagok újrahasznosítása

Milliónyi fenntartható játékot adunk el, így a legkisebb környezetkímélő lépés is hatalmas hatással van az ökológiai lábnyomunkra!

Környezetbarát IKC játékkoncepciók

Méltányos & fenntartható

Kizárólag tartós alapanyagokat használunk, melyek nem károsítják a környezetünket. Ebből nem csak a jelen gyermekei profitálnak, hanem a jövő nemzedéke is. Ezért mi:

  • Kizárólag a legmagasabb minősítésű FSC tanúsítvánnyal rendelkező faanyagot használunk
  • Kizárólag vegyianyag mentes festéket használunk
  • Műanyag felhasználásunkat minimálisra csökkentettük
  • Amit csak lehet újrahasznosítunk

A fenntarthatóság érdekében termékeink hosszú élettartamúak, játékaink TÉNYLEG ÉVEKIG használhatóak.

Faanyagaink a legmagasabb minősítésű FSC (Erdőgondnoksági Tanács) engedéllyel rendelkeznek, mely azt jelenti, hogy rendkívül szigorú szabványok alapján megvizsgált és tanúsított erdőből származnak.

 a fali játékok gyártása Kínában

IKC Hírlevél

Szeretne értesülni az IKC újdonságairól? Iratkozzon fel hírlevelünkre és nem fog lemaradni híreinről és újdonságainkról.

Kérjen tanácsot szakértőinktől!

Szeretne többet megtudni termékeinkről? Egyeztessen időpontot szakértőinkkel!